PRP- behandling mot håravfall

  • Lång erfarenhet inom PRP med över 1 500 utförda behandlingar.
  • Marknadsledande hårklinik inom PRP i Sverige.
  • Förfinat PRP-tekniken för att ge optimalt resultat för våra patienter.
  • Kostnadsfri konsultation ingår innan behandlingen, samt kostnadsfri uppföljning.
prp före och efter estetiklaser
estetiklaser prp behandling

En PRP behandling hår (Platelet Rich Plasma) är hårbehandling för personer som har problem med håravfall samt för patienter som redan har genomgått en hårtransplantation. Känner du att ditt hår upplevs tunnare eller att du tapper mer hår än vanligt? Så kan denna behandling kanske vara en lösning för dig. Vi har lång erfarenhet av PRP-behandlingar, vilket är en trygghet för dig som patient.

VAD ÄR PRP?

Det är en naturlig behandling som innebär att vi tar ungefär ett rör med blod från patienten. Blodet centrifugeras sedan för att skilja ut plasma med mycket blodplättar (trombocyter) från resten av plasman och röda blodkroppar. Dessa koncentrerade blodplättarna är 3-5 gånger fler än det i naturliga blodet. Den trombocytrika plasman injiceras därefter med små stick i hårbotten. Blodplättarna ger där ifrån sig tillväxthormoner som sätter igång blodcirkulation och celldelning, vilket i sin tur leder till att svaga hårsäckar återhämtar sig. Denna metod fungerar även för att ge transplanterade hårsäckar den extra näring som de kan behöva för att börja producera hår.

PRP-behandlingen ger inga biverkningar eftersom behandlingen består av kroppens egna celler och inte innehåller några läkemedel eller kemikalier. Behandlingen är 100 % naturlig och innehåller inga tillsatser.

PRP är effektivt behandling för att få tjockare hår

Historiskt sett är PRP är ingen ny behandling på marknaden, utan den har funnits sedan långt tillbaka tillämpats inom kirurgi och idrottsmedicin. Behandlingen har på senare tid börjat användas mer i estetiska syften, som att förbättra hår och hud. För hud går PRP ofta under namnet ”vampyrbehandlingen” och är en term som myntas av media.

VÅR UTRUSTNING OCH INJEKTIONSTEKNIK

Vi har gjort grundlig research och utvärderat samtliga tillverkare av PRP-utrustning som finns marknaden. För att garantera dom bästa förutsättningar. Samt för att ge högsta möjliga vetenskapliga och tekniska kvalité på våra behandlingar. Utrustningen som finns på marknaden idag för framställning av PRP skiljer sig avsevärt mellan olika tillverkare. Vissa maskiner ger inte lika hög koncentration av trombocyter, men även tiden för centrifugeringen.
Att ha en rätt injektionsteknik är avgörande för hur bra resultatet kommer att bli. Då den som utför behandlingen måste kunna avgöra optimalt djup i huden där tillväxtfaktorerna ska injiceras och dom överhuvudtaget komma till sin rätt och göra nytta.

PRP-BEHANDLING MOT HÅRAVFALL UPPSALA

VARFÖR ESTETIKLASER FÖR PRP-behandling

  • Vi arbetar endast med specialister vars huvudsysselsättning är injicera PRP
  • Estetiklaser är en specialiserad klinik inom håravfall
  • Vi har marknadens valt marknadens bästa PRP utrustning
  • Vi har utfört PRP (Platelet Rich Plasma) sedan 2014 och finns i Uppsala

Fantastisk upplevelse samt behandling av allra högsta kvalité, väldigt nöjd och rekommenderar starkt!

Mikaela Eriksson

Frågor och svar om

PRP behandling mot håravfall

Vi brukar rekommendera 3–4 behandlingar med 1 månads mellanrum för att på bästa sätt aktivera de positiva processerna i kroppen. Exakt hur många behandlingar som behövs diskuteras vid en kostnadsfri konsultation efter kundens utgångsläge och önskemål.
Vi rekommenderar att göra 3 eller 4 behandlingar med 4 veckors mellanrum. Därefter gör vi en uppföljning efter ytterligare 2 till 3 månader och då har det nya, starkare håret hunnit växa fram.
Undvik omega-3 Ta inte tabletter med omega-3 och ät inte mat som är rik på omega-3 fetter, så som fisk och avokado, 3 dagar innan din behandling. Omega-3 är blodförtunnande och gör så att man lättare kan få blåmärken, vilket är extra viktigt att undvika när man gör en hudbehandling. Drick vatten Drick rikligt med vatten innan din behandling. Är du uttorkad så blir det svårare att dra blod från dig. Ät inte Ipren Ibuprofen är blodförtunnande. Undvik därför att ta det 48 timmar innan din behandling. Smärtstillande tabletter som innehåller paracetamol går bra.

Före och efter bild