Tandblekning på klinik i Uppsala

  • Snabb och effektiv tandblekning
  • Upp till 13 nyanser vitare tänder
  • Endast 60 minuter
  • Just nu 1495 kr, 50% rabatt
Tandblekning på klinik i Uppsala estetiklaser

Blek tänderna med nya Halogen tekniken

Har du gula tänder och vill ha ett vitare leende är tandblekning ett bra alternativ. För att blekningen ska utföras på ett säkert sätt och ha bäst effekt ska tandblekningen göras av rätt och utbildad personal. 

 

Tandblekning på klinik är en betydligt snabbare metod än tandblekning hemma som tar oftast flera veckor. Endast 60 minuter krävs eftersom en starkare blekninggel används. För att ytterligare förbättra resultatet används en speciellt utvecklad UV-lampa- plasmaljus. Ett skyddande material kommer att täcka tandköttet, eftersom en högkoncentrerad blekninggel appliceras på tänderna. Gelén måste förbli på tänderna i 13 minuter. Då kommer den att tas bort. Processen upprepas i 3 gånger.

tandblekning i uppsala

För att resultatet av tandblekning ska kvarstå så länge som möjligt ska du naturligtvis vara fortsatt noga med din munhygien. Tandytan kan fläckas av tobak, viss sorts mat och dryck som exempelvis kaffe, te, rödvin och cola. Undvik sådant som kan ge fläckar på tänderna en tid efter behandlingen. Vid behov kan blekningen efter en tid upprepas.

Frågor och svar

Kaffe och te är två vanliga orsaker till missfärgningar på tänderna. Rökning och snusning är också två stora bovar, speciellt snusning som ligger och fräter mot tänderna under längre perioder. Även mat kan missfärga dina tänder, ju mer naturlig mat utan färgämnen desto mindre chans att de missfärgar. Andra bovar är soja, te och rödvin. Kom också ihåg att åldern och påverkar vitheten på dina tänder negativ
Nej, har du en eller några missfärgade tänder kan du välja att endast bleka dessa för att matcha de omgivande tänderna.
Det är svårt att svara på hur bra resultat en tandblekning kommer att ge, det är många faktorer som spelar in och dessa varierar från person till person och tänderna kan reagera på olika sätt. Några saker som spelar in är exempelvis tandens ursprungliga färg och vilken typ av missfärning man har och hur länge man haft den. De missfärgningar som tandblekning brukar fungerar bäst på är sådana som uppstått på grund av livsmedel, rökning, kaffedrickande eller snusning.
Blekning av tänder på klinik är idag en av de populäraste metoder att bleka sina tänder på. Många människor har under senare åren fått stort intresse för denna teknik eftersom behandlingen är snabb, utan stor obehag och man får upp till 10 nyanser vitare tänder på 60 minuter utan att tänderna ser oäkta ut.
Det är en ny metod som är mer skonsam och du undkommer oftast ilningar och isningar i tänderna. När behandlingen är igång stryks en blekningsgel ut på tänderna, därefter aktiveras gelen av plasmaljus. Metoden är effektiv och snabb för dig som vill få vitare tänder utan missfärgningar. Resultatet kan variera beroende på ursprungsfärg och tandhälsa.
Blekning av tänderna på klinik utövas professionellt och riskerna minimeras avsevärd. Behandlingen på klinik är dessutom endast 60 minuter till skillnad från tandblekning hemma som oftast tar 2 veckor är både tid och energi drivande. Hur bra resultat man får varierar från person till person beroende på vilken genetisk färg man har
Efter behandlingen kan du ibland uppleva ilningar, men dessa är övergående och försvinner inom ett par dygn.

Före och efterbild

tandblekning-estetiklaser i uppsla1tandblekning-estetiklaser i uppsla1